top of page
  • Skribentens bildJohan Svedberg

Våga fråga!

Vid en offentlig upphandling får inte frågor om förfrågningsunderlaget ställas efter ett visst datum. Har du missat att fråga? Ja då får du helt enkelt chansa på att du uppfattat saken rätt när du sätter priset. Ingen bra känsla!


Orsaken till att frågan inte kom upp kan vara att anbudsarbetet startat för sent och då är det bara att dra lärdom till nästa gång. Här kommer några tips om hur du kan göra.


Ställ frågorna direkt! Om det krävs ett förtydligande av förfrågningsunderlaget är det mycket enklare att få till i början av anbudstiden. Dessutom kan svaret medföra att du inte anser det lönt att delta. Då slösar du inte tid i onödan.


Formulera tydliga frågor som det går att svara på! Undvik tyckande utan håll dig till saken och eventuella konsekvenser. Underlätta för upphandlaren att kunna skriva ett svar riktat till alla anbudsgivare.


Om du önskar en ändring - kom med ett eget förslag på text!


Fundera över vilket svar du vill ha! Om svaret blir ett nej kanske du inte kan vara med fast det bara rör en detalj. Då kan det vara bättre att avstå frågan och göra sin egen tolkning av hur kravet uppfylls.

13 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Tips för framgångsrika anbud

Framgångsrika idrottare eller företag utmärks av att de har tydliga mål, och inte viker ned sig vid motgång utan istället försöker ännu hårdare då. Nu när många kämpat i motvind under rätt lång tid ka

Ramavtal - några korta tips!

Ramavtal spelar en väldigt stor roll inom offentlig upphandling och debatteras ständigt. Här kommer några förslag på vad parterna kan tänka lite extra på när det är dags för ramavtalsaffärer. Köpare G

Comments


bottom of page